With-båtene gir seg aldri

Etter sigende stammer navnet Dromedille fra konstruktøren Bror With selv. Han mente fartsegenskapene han hadde fått ut av båtene, var en like stor umulighet som å pare en dromedar med en krokodille.

Bunnen er flat, mens hekken er avrundet som på et fortrengerskrog. Nærmest som en krysning mellom en planende båt og en snekke. Få hadde tro på Dromedille-skroget før det ble sjøsatt.

Nå har Dromedille-båtene fra With vært på markedet i 30 år. Og de er fortsatt kjent for sin stabilitet og gode fartsegenskaper - selv med liten motor.

Nytt liv og ny båt

Etter 1991 er båtene til nå avdøde Bror With blitt produsert av Skibsplast. I fjor ble imidlertid både With-navnet og formene til de kjente båtene solgt til Viksund Båtbyggeri og tre private investorer.

Dermed er fremtiden sikret for fem With-båter i størrelsen 8 til 16 fot. I tillegg lanseres en helt ny 19-foter. Nye With 580 er en bowrider, bygd på skroget til utgått With 528. Skroget er imidlertid blitt strukket både i lengden og i bredden.

Moderne

De nye eierne skjønte fort at også de andre modellene måtte moderniseres. Blant annet er dørken løftet for å gjøre båtene selvlensende. For at fribordet ikke skal bli for lavt, er også skrogsidene hevet en tanke. Skrogene har også fått nye farger. De tre minste båtene er farget blå, med With-logoen i rød skrift. Resten av flåten bærer en mørkegrønn farge. Dromedille-skroget ble selvfølgelig beholdt uendret – med unntak av noen kosmetiske linjeforandringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer