WRC 04

Selv om det kun er fem fabrikkteam som satser for fullt er det nok av konkurrenter for Petter Solberg.

Publisert
Sist oppdatert
WRC 04
WRC 04
WRC 04
WRC 04
WRC 04


Vi har samlet bilder av redskapen til rallystjernene, og de mest spennende er Peugeot og Mitsubishi som stiller med helt nye biler for sesongen. Særlig er det forventninger knyttet til Peugeot 307 WRC som skal ta over for suksessbilen 206 WRC. Marcus Grönholm viste frem potensialet ved å vinne sesongens første fartsetappe i Monte Carlo.

Ny trend

Imprezaen var blant de større WRC-bilene med sine 434 centimeter fra støtfanger til støtfanger, og etter at Peugeot gikk over til 307 er det faktisk Xsara WRC som utmerker seg som kortere enn de andre. Den har rundt 15 centimeter ekstra plass å boltre seg på når den ligger sidelengs mellom grøftekantene. Focus WRC får det trangest av alle, den er hele 442 centimeter lang.

Subaru Impreza WRC

Den bilen som har vært med lengst er Impreza. Siden første start i Monte Carlo for syv år siden har bilen vært under stadig utvikling. Vår egen Petter Solberg er teamets håp for sammenlagtseier i 2004, og satsningen fremover blir spennende gjennom den 22 år gamle finnen Mikko Hirvonen som er Petters teamkollega. I bildeserien er det kun det første bildet som viser årets utgave av Impreza.

Citroën Xsara WRC

Etter lang tids utvikling dukket Xsara opp i sitt første WRC-rally i 2001. Bilen de fleste så på som først og fremst et asfaltredskap overrasket ved å gjøre det godt på de fleste underlag. Franske Sebastien Loeb og veteranen Carlos Sainz fra Spania vil gjøre sitt beste for å gjenta fabrikkmesterskapseieren fra i fjor.

Peugeot 307 WRC

Årets mest spennende nyhet er 307 WRC. Den debuterer i Monte Carlo, og virker konkurransedyktig fra første stund. Vanligvis tar det litt tid å få justert inn driftsikkerhet og kjøreegenskaper i en ny bil, men to ganger verdensmester Marcus Grönholm fra Finland og belgiske Freddy Loix går garantert for fører- og fabrikktittelen i år.

Ford Focus RS WRC

Fjorårets nyhet Focus RS WRC har tidvis vært svært rask, og selv om teamet er på sparebluss økonomisk kan det godt hende at det er Markko Märtin fra Estland og Petter Solberg som kniver mot på slutten av sesongen. Finske Janne Tuohino og belgiske Francois Duval skal også samle poeng for Ford i år.

Mitsubishi Lancer WRC

Lancer er tilbake etter ett hvileår. Premieren for nye versjonen av Lancer WRC er preget av uttesting. Blant annet vil det gå en del løp før elektronisk styrte differensialer er på plass. Også utvalget av førere viser at 2004 blir et testår for Mitsubishi. Bortsett fra erfarne Giles Panizzi fra Frankrike er det flere talenter som skal få prøve seg, blant annet finske Kristian Sohlberg.

Noen savner kanskje bilder av Skoda Fabia WRC. Den kommer til å kjøre en del løp i år, men stiller ikke i hele WRC-serien. Forhåpentligvis får de nok skikk på den spennende bilen til at det kan satses for fullt til neste år.

  • Her finner du flere billedspesialer


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer