X-Dream: Drøm eller virkelighet?

I tillegg til en visningsplass for nye produksjons-modeller, er også bilutstillinger et yndet sted for de mer merkelige og spesielle skapningene på hjul. I Geneve vises nå en heller spesiell pick-up som blant annet er utstyrt med heis på lasteplanet --slik at du kan heise opp luftputebåten eller scooteren, og du slipper å slite ut ryggen din på dette…

X-Dream: Drøm eller virkelighet?
Publisert

Nå spørs det hvor mange her til lands som er så forferdelig plaget med akkurat dette problemet, men heis-mekanismen på lasteplanet til X-Dream, kalt "X-Tra-Lift", er laget nettopp for å lette lasting og lossing av slike tunge gjenstander, som givetvis hører med til en aktiv tilværelse.

Skal vi tro eieren av firmaet Rinspeed Inc., Frank M. Rinderknecht -- som står bak utviklingen av dette originale fremkomstmiddelet -- er dette i hvert fall et problem i USA. Selve heisen kan installeres på en hvilket som helst pick-up, hvor moderne eller utrangert den måtte være--og den blir drevet enten mekanisk eller hydraulisk. Heisen er imidlertid kun ett av mange innovative trekk ved denne sveitsiske studien.

Båt eller scooter?

Under bilutstillingen i Geneve blir den vist med en tilhørende luftputebåt, som drevet av en luftpropell kan forsere nær sagt hvilket landskap det skulle være; i hvert fall skal den kunne ta seg frem over land, vann, sand og snø. Eller kanskje du heller ville føle deg mer vel med en FireFox F15 scooter, som har en motor med et slagvolum på 50 ccm. Begge disse kan du se bilder av her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer