X3 klar

Nå får 3-serie det 5-serie har hatt en stund, ett høyreist familiemedlem som imiterer terrengbil. Uten å ha kjørt en centimeter i nye X3 tør vi likevel fastslå at landeveisegenskapene er prioritert som i storebror X5.

Publisert
Sist oppdatert

Trenden fra BMW Z4 taes til en viss grad opp i nye X3. Karosseriplatene buler både innover og utover, og det er mange overraskende avslutninger på bilens linjer.

Høyere

Det eneste vi foreløpig vet om størrelsen på X3 er at den definitivt er høyere enn sine 3-serie søsken, og at BMW i pressemeldingen sier at bagasjerommet er stort og fleksibelt. Blant annet skal det være integrerte fester for sykler i bagasjerommet.

Store først

Foreløpig er det snakk om to 3-liters motoralternativer i X3. Bensinvarianten yter 231 hestekrefter og sørger for en toppfart på 210 km/t. Det kan leveres en sportspakke som gjør det mulig for X3 å strekke seg til 224 km/t. En vanlig 3-serie med firehjulsdrift og samme motor klarer 247 km/t, så det koster litt å bygge i høyden.

Dieselalternativet er på 204 hestekrefter og har et dreiemoment på 410 Newtonmeter (Nm). Begge motoralternativene kommer med sekstrinns manuelle girkasser, men kan leveres med femtrinns automatgirkasser.

xDrive

xDrive er navnet på det nye firehjulsdriftssystemet som kommer med X3. Systemet kan sørge for full fleksibilitet mellom for- og bakaksel, og gjør det lettere for det elektroniske stabilitetssystemet (DSC) å jobbe uhindret. På mange måter minner BMWs nye firehjulsdriftssystem mye om systemet fra Haldex som blant annet Volvo benytter seg av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer