Yaris: Tre meter Toyota

For å være helt korrekt; Yaris måler 361 cm, og blir dermed det - foreløpig - siste tilskuddet av de små og fleksible bybilene som åpenbart skal prege storbyens gater i det kommende århundret.

Selv om Yaris er kort og høy, har Toyota lykkes bra med å skjule et klumpete karosseri. Klikk her for bilde med bedre oppløsning
Selv om Yaris er kort og høy, har Toyota lykkes bra med å skjule et klumpete karosseri. Klikk her for bilde med bedre oppløsning Vis mer
Publisert

For Toyota er Yaris en viktig bil - de har liksom ikke helt greid å feste grepet om småbilklassen tidligere. Med en lengde på 361 cm og en høyde på 150 cm, må Yaris sammenlignes direkte mot biler som Mercedes A-klasse, Mazda Demio, Suzuki Wagon R+ og en rekke andre biler.

Men i motsetning til mange av disse er i alle fall vår oppfatning at Yaris ser mer ut som en bil enn som en fiskepudding. Så er det bare å håpe at bilen ellers får kvaliteter vi vanligvis forbinder med Toyota - driftssikkerhet og lettkjørthet og med god finsih.

Frisk enliter

Toyota viste studien "Funtime" på bilsalongen i Frankfurt i fjor, og Yaris ligner mye på nettopp denne bilen. Den produksjonsklare bilen vises for første gang når bilutstillingen i Paris åpner dørene for publikum den 1. oktober.

Yaris blir levert som en vanlig kombibil med 3 eller 5 dører, men bare med et motoralternativ - en kvikk 1,0-liters bensinmotor med 16 ventiler. Motoren yter 68 hk(50 kW), og har et dreiemoment på 90 Nm. Bilen veier ikke mer enn 820 - 940 kilo. Det skulle sørge for at Yaris får brukbare ytelser ved bykjøring, og bilen er testet etter den nye EU-normen til å ha et forbruk på 0,56 l/mil ved blandet kjøring. Toppfarten er oppgitt til 156 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.