Yaris: Tre meter Toyota

For å være helt korrekt; Yaris måler 361 cm, og blir dermed det - foreløpig - siste tilskuddet av de små og fleksible bybilene som åpenbart skal prege storbyens gater i det kommende århundret.

Selv om Yaris er kort og høy, har Toyota lykkes bra med å skjule et klumpete karosseri. Klikk her for bilde med bedre oppløsning
Selv om Yaris er kort og høy, har Toyota lykkes bra med å skjule et klumpete karosseri. Klikk her for bilde med bedre oppløsning Vis mer
Publisert

For Toyota er Yaris en viktig bil - de har liksom ikke helt greid å feste grepet om småbilklassen tidligere. Med en lengde på 361 cm og en høyde på 150 cm, må Yaris sammenlignes direkte mot biler som Mercedes A-klasse, Mazda Demio, Suzuki Wagon R+ og en rekke andre biler.

Men i motsetning til mange av disse er i alle fall vår oppfatning at Yaris ser mer ut som en bil enn som en fiskepudding. Så er det bare å håpe at bilen ellers får kvaliteter vi vanligvis forbinder med Toyota - driftssikkerhet og lettkjørthet og med god finsih.

Frisk enliter

Toyota viste studien "Funtime" på bilsalongen i Frankfurt i fjor, og Yaris ligner mye på nettopp denne bilen. Den produksjonsklare bilen vises for første gang når bilutstillingen i Paris åpner dørene for publikum den 1. oktober.

Yaris blir levert som en vanlig kombibil med 3 eller 5 dører, men bare med et motoralternativ - en kvikk 1,0-liters bensinmotor med 16 ventiler. Motoren yter 68 hk(50 kW), og har et dreiemoment på 90 Nm. Bilen veier ikke mer enn 820 - 940 kilo. Det skulle sørge for at Yaris får brukbare ytelser ved bykjøring, og bilen er testet etter den nye EU-normen til å ha et forbruk på 0,56 l/mil ved blandet kjøring. Toppfarten er oppgitt til 156 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer