Byttet fra VW Amarok til Nissan Leaf

Yngve sparer enormt på å kjøre elbil

Bor på bygda og driver firma i Oslo. Etter å ha byttet ut dieselbil med elbil sparer han minst 45.000 kroner årlig

FRA DIESEL TIL EL: - Selv om vi driver et tømrerfirma, har det gått fint å bytte ut de store pickup-ene med elbiler og el-sykler. Det er utrolig mye penger å spare på det, sier Yngve Lohne, som selv pendler med en Nissan Leaf. Foto: Ola Sommerfelt.
FRA DIESEL TIL EL: - Selv om vi driver et tømrerfirma, har det gått fint å bytte ut de store pickup-ene med elbiler og el-sykler. Det er utrolig mye penger å spare på det, sier Yngve Lohne, som selv pendler med en Nissan Leaf. Foto: Ola Sommerfelt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har ikke regnet nøyaktig på det, men jeg vet at jeg sparer så mye penger at det bare er å smile og kjøre, sier Yngve Lohne til Dinside.

- Jeg merker det først og fremst på bompenger, som i den gamle bilen kostet meg 60 kroner om dagen mot null i elbilen. Bare det blir 16.500 kroner årlig, for meg som pendler 275 dager i året. De to nye bomringene som kommer i Oslo, 1. juni, vil også kunne bety ekstra utgifter, når bilen brukes litt fram og tilbake på jobben, forklarer han.

Nederst i saken kan du se et konkret eksempel på forskjellene i bilhold-kostnader.

Bytter diesel med el

Når han legger til det han sparer på å tanke strøm, i stedet for diesel, null årsavgift og en del andre ting som er rimeligere med elbilen, blir besparelsen i hvert fall 45.000 kroner i året. Da er ikke den betydelig lavere avskrivningen til elbilen tatt med.

Yngve Lohne er medeier i firmaet Lohne og Lauritzen i Oslo, som jobber med rehabilitering av næringseiendom, kontorer og restauranter. I hele firmaet, med 14 ansatte, er det nå bare én dieselbil igjen. Resten er byttet ut med elektriske varebiler og elektriske lastesykler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer