Test: DS 3 Performance THP 210

Ypper til bråk, men er ikke tøff nok

Mye kjøreglede, men spesielt en ting gjør den vond å leve med.

TEST AV DS3: Bredere smil, større smilehull og en logo ingen har sett før. DS Automobiles skal være luksuriøse Citroën-modeller, litt som Lexus er for Toyota. Foto: Rune M. Nesheim
TEST AV DS3: Bredere smil, større smilehull og en logo ingen har sett før. DS Automobiles skal være luksuriøse Citroën-modeller, litt som Lexus er for Toyota. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner den egentlig som Citroen DS 3 Racing. Bilen som Jeremy Clarkson så treffende kalte en joggesko.

Nå har den byttet navn og front, men det er i bunn og grunn bilen vi ble kjent med i 2009.

Da ble den ekstremt populær og ble blant annet kåret til Årets bil av engelske Top Gear. Det er fortsatt en liten, kul og sportslig kombi, slik Golf GTI var en gang i tiden. Nå er det mer en direkte konkurrent til Mini.

Begge er tilgjengelig i frekke to-fargekombinasjoner og er lekne i designen. Spesielt B-stolpen gjør den ekstra kul, men gjør samtidig at DS3 bare finnes med tre dører. For øvrig et ganske spenstig valg av konsernet, når vi vet at «alle» ønsker fem seter.

Designen ble såpass frekk at Citroën ikke fant noen grunn til å forandre særlig annet enn trutmunnen da de oppgraderte bilen og fjernet Citroën-logoen.

Det er synd de ikke erstattet de vertikale kjørelysene også. Det ser ikke bra ut i skumringa. Den skiller seg fra mengden, men det får den til å virke smal og høy.

DS for Design

PSA-gruppen valgte å skille DS-serien fra Citroen og har introdusert disse som DS Automobiles. De skal ha fokus på design og luksus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer