Volvo tilbakekaller biler

Ytterligere 4.680 Volvoer i Norge tilbakekalles

Løftearmen på bakluka kan løsne i kaldt vær.

TAS TILBAKE: Nesten 5.000 Volvo XC60-modeller trekkes fra det norske markedet på grunn av feil på løftearm for bakluka. Foto: Rune M. Nesheim
TAS TILBAKE: Nesten 5.000 Volvo XC60-modeller trekkes fra det norske markedet på grunn av feil på løftearm for bakluka. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettavisen melder at Volvo tilbakekaller 4.680 norske biler av typen Volvo XC60 fra modellåret 2018 og 2019.

Grunnen til at bilene tilbakekalles er feil i en komponent i biler med elektrisk bakluke. I kaldt vær kan nemlig løftearmen til bakluken løsne og skape ulyder eller slutte å fungere.

Ingen personskader

Feilen kan også medføre personskader, men det er ikke rapportert om alvorlige personskader i tilknytning til feilen, opplyser Volvo.

- Tilbakekallingen gjøres som et forebyggende tiltak, fordi sikkerhet er av høyeste prioritert for Volvo. Eierne av bilene det gjelder i Norge blir nå kontaktet og vil få feilen utbedret hos sin respektive forhandler, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Ikke lenge siden siste tilbakekalling

Tidligere i januar meldte Volvo at de tilbakekalte hele elleve dieselmodeller solgt fra 2015 til 2016 på grunn av at drivstoff kunne lekke ut i motorrommet gjennom mulige sprekkdannelser i drivstoffslangen.

I det tilfellet ble 4.766 norske biler tilbakekalt, og de 4.680 som nå kalles tilbake kommer i tillegg til disse.

Hva tenker Volvo om to så tette tilbakekallelser?

- Dette skulle vi gjerne vært foruten, men sikkerhet er høyeste prioritet for Volvo og vi setter derfor i gang forebyggende tiltak som dette når vi mener det er nødvendig, sier Trosby til Dinside.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer