Zafira til sju

Zafira er flerbruks-nyheten fra Opel, basert på karosseriet til Astra. Den kommer på markedet til neste år. Med Zafira vil du kunne velge om du vil ha med deg seks gode venner på tur, eller om du heller vil prioritere 1705 liter bagasje.

Zafira -en ny flerbruksbil fra Opel, med plass til enten syv mann eller 1705 liter bagasje.
Zafira -en ny flerbruksbil fra Opel, med plass til enten syv mann eller 1705 liter bagasje. Vis mer
Publisert

Og i følge produsenten skal det ikke kreve alt for mye plundring å få forvandlet den fra en 7-seter til en 2-seter med et enormt bagasjerom. Demontering og bæring som krever betydelig muskelkraft skal dermed være historie; i Zafira skal det bare være å legge ned setene og laste inn literne.

God høyde

For å kunne invitere seks mann, eller 1705 liter, på sightseeing, er den naturligvis noe kraftig av omfang. Den er 4,32 meter lang og 1,71 meter bred. I tillegg rager den 1,65 meter over bakken, noe som skal gi passasjerer godt med luft over pannebrasken, og godt utsyn. Legger du ned alle baksetene, får du en lastelengde på 2,8 meter, og altså et lastevolum på 1705 liter.

To motorer

Zafira kommer med to motorer, en diesel og en bensin. Dieselutgaven er en 2,0-liters turbodiesel med direkteinnsprøytning og 82 hestekrefter. Bensinmotoren er på 1,6 liter, og har en styrke på 100 hk.

Konkurrent

Opels nye flerbruksbil skal være en konkurrent til Renaults Megane Scenic. Noe Zafira vil kunne tilby, men som ikke Scenic kan friste med, er en diesel-motor. Scenic har imidlertid to størrelser på bensinmotorene, en 1,6 liter(90 hk) og en 2,0 liter(115 hk). Tatt i betraktning av prisene på Scenic, vil sannsynligvis Zafira bli å finne rundt 210.000-250.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer