ZAP Alias!

ZAP-X er fortsatt en fjern drøm, men Alias er høyst reell...

Publisert
Sist oppdatert

ZAP Alias er navnet på denne elektriske bilen som forleden ble vist for nord-amerikanske bilforhandlere. Den noe bisarrt utseende trehjulingen med sportslige ytelser nærmer seg dermed markedslansering, som kan finne sted i de neste månedene.

ZAP er ikke tull

Trofaste DinSide-lesere vil huske at vi tidligere har nevnt ZAP - som står for Zero Air Pollution - i forbindelse med at firmaet presenterte sin heftige prototype ZAP-X i februar og mars 2007 (Se lenker nederst i saken). For øvrig er ZAP, basert i en oppegående produsent av elektriske kjøretøyer og lever i hovedsak av mer prosaiske fremkomstmidler, små vare-og lastebiler samt en liten trehjuling som heter Xebra. ZAP Alias er det første resultatet av et joint venture inngått med det kinesiske firmaet Youngman Auto.

Olja lyn

Designmessig er denne bilen noe for seg selv med sin futuristiske front, sine Lamborghini-inspirerte dører og sitt ene, kraftige bakhjul. Bilen drives av en 216-volts induksjonsmotor og effekten skal tilsvare godt over 300 hestekrefter, hvilket skal gi en cirka seks sekunders sprint fra 0 til 100 km/t. Rekkevidde på en lading: 24 mil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.