Zenvo ST1: Disse danskene mener alvor!

Den danske supersportsbilen nærmer seg produksjon.

Foto: Zenvo
Foto: Zenvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette monsteret heter Zenvo ST1, og vi skal innrømme at vi bare trodde halvveis på denne bilen da vi leste om den første gang. Men så fikk vi ganske utfyllende informasjon og noen ganske overbevisende datagenererte bilder. Resultatet ble en første artikkel som vi publiserte i desember i fjor.

Den eksisterer!

I april ble en prototype testkjørt av danske BilMagasinet og den ble behørig utstilt - og kjørt - i Le Mans i juni. Dataene vi mottok i fjor blir bekreftet. Vi bringer dem derfor til offentligheten nok en gang til glede for de som ikke fulgte med sist. Bilen skal kun produseres i 15 eksemplarer, hevder Zenvo. Bilen heter ST1 og det står for Supercharger (kompressor), Turbo og modell nummer én. Zenvo betyr visstnok... ingenting.

Virkelig supersport

Konkurrenter blir verdensrekordholder Shelby Supercars, Bugatti, Koenigsegg og til en viss grad spesialiserte tunere som 9ff. Zenvo ST1 er utviklet av to danske entusiaster, Jesper Jensen og Troels Vollertsen. Den iøynefallende designen er resultatet av Christian Brandts kreativitet.

7.0 - 1.104 hk

Motoren er en V8 på syv liter. Det er en racing-utviklet Corvette-blokk som altså her får hjelp både av kompressor og turbolader. Resultatet er en makseffekt på hele 1.104 hestekrefter, og dreiemomentet kan nå vanvittige 1.430 newtonmeter. I motsetning til Bugatti Veyron er Zenvo ST1 relativt lett - 1.376 kilo. 0 til 100 skal gå unna på tre sekunder blank mens topphastigheten ifølge produsenten er elektronisk begrenset til 375 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer