Nye Renault Zoe med 400 kilometer oppgitt rekkevidde

Zoe i strupen på konkurrentene

Renault har akkurat avduket sin nye Renault Zoe under bilmessen i Frankrike.

PRESENTERT: Men med lite endringer, Renault kjemper nå helt i rekkeviddetoppen. Foto: Jamieson Pothecary.
PRESENTERT: Men med lite endringer, Renault kjemper nå helt i rekkeviddetoppen. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den største nyheten fra selskapet er en nærmest dobling av rekkevidden.

Det vil si at den gruser BMWs i3, setter Nissan Leaf til side og stiller seg i kamp med Opel Ampera-E.

Les alt om bilmessen i Paris her!

Tidligere har Zoe operert med 240 kilometer i rekkevidde (NDEC).

Dette dobles nærmest når det nå er åpnet for bestilling av bilen med den nye batteripakken som har en oppgitt rekkevidde på 400 kilometer (NDEC).

I forbindelse med overrekkelsen av Renaults Zoe nummer 100.000, som selvsagt ble solgt til en nordmann, får vi muligheten til å ta en prat med øverste sjef for det elektriske programmet til Renault, Eric Feunteun.

300 reelle kilometer

Det er han som først forteller at den nye versjonen vil ha 400 kilometer NDEC rekkevidde, hvilket vil være realistiske 300 kilometer ved normal kjøring.

- For oss er det viktig å være i toppen av markedet til en rimelig pris. I tillegg til og nå ha et enormt rekkevidde, vil vi også koble navigasjonen opp mot ladestasjonene, så du enkelt kan finne ledige ladere hvor du kan få ladet bilen.

I tillegg avslører Feunteun at de arbeider med «end to end» navigasjon, hvilket gjør det enkelt å starte og navigere via telefonen, frem til du setter deg i bilen hvor navigasjonen fortsetter i bilen, og går tilbake til telefonen når du går ut av den. Det skal også være integrert når den nye bilen kommer.

FORNØYD: Eric Feunteun har i mange år jobbet med det elektriske programmet til Renault. Foto: Magnus Gulbrandsen Arnkværn
FORNØYD: Eric Feunteun har i mange år jobbet med det elektriske programmet til Renault. Foto: Magnus Gulbrandsen Arnkværn Vis mer

- Nå kommer det også flere designvalg for kjøperen. I tillegg til flere fargevalg både på eksteriør og interiør, blir det også mulig å få Bose lyd i bilen, forteller Feunteun.

Når vi snakker med Feunteun er det ennå ikke avgjort hva prisen i Norge vil ende på. Det eneste han kan si er at det ikke vil være noen voldsom økning, men at den vil bli priset om lag 2500 euro over hva den går for i dag. – Det tar man gjerne igjen i månedlige kostnader, men vi har ingen planer om å miste eller å flytte oss fra vår målgruppe i markedet, avslutter Feunteun.

ZOE’s nye Z.E. 40 batteri leverer 41kWh, nesten dobbelt så mye som ZOE’s standardbatteri (22kWh) og er utviklet i samarbeid med LGChem.

Nye Zoe oppsummert:

  • Priser: Lanseringstilbud vil være fra kr 221.480 (eks frakt/lev).
  • Endrer garantien til 8 år og 160.000 km på batteriet for Nye Zoe.
  • 400 kilometer oppgitt rekkevidde. 300 kilometer er spådd realistisk.
  • Tilgjengelig for bestilling nå.
  • Nye Renault Zoe vil leveres i 3 utstyrsvarianter: Zoe Life, Zoe Intens og Zoe Bose Edition.

LES OGSÅ:

Neste Nissan Leaf skal få minst 320 km rekkevidde

Elbil-duellen: VW e-Golf vs. Kia Soul EV

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer