Zonda C12: Italiensk bombe

Pagani Zonda C12 er en ekte italiensk bombe. Med en 7-liters motor og 500 hester må du plusse på rundt 650.000 kroner i bare avgifter til den norske stat, i tillegg til prisen for selve bilen. En skikkelig avgiftsbombe, altså!

Zonda C12: Italiensk bombe
Publisert

Når bilen kjøres ut for salg i Tyskland i sommer, vil den italienske sportsbilen begynne på priser rundt 460.000 tyske Mark. Dette tilsvarer nær 2 millioner norske kroner -og med avgiftene vi må betale i tillegg, vil du måtte punge ut over 2,5 millioner for italieneren.

Formel 1 lettvekter

Pagani Zonda C12 er utviklet av det ferske italienske firmaet Pagani Automobili. Navnet bak det ferske merket --- og hovedmannen bak bilen -- er Horacio Pagani, tidligere ansatt hos Lamborghini. Chassis og karosseri har dratt god nytte av Formel 1-teknologi, og materialene som er benyttet er i stor grad karbon-fibre; for å gjøre bilen lett. Og det er den da også blitt: bilens egenvekt lyder på beskjedne 1.250 kilo.

6 eller 7 liter Mercedes-Benz

Av drivkrefter kan du velge mellom to motorer fra Mercedes-Benz. Minstemann --som egentlig knapt kan kalles liten -- er en 6-liters, tolvsylindret motor som yter maksimale 394 hestekrefter ved 5.200 omdreininger. Maksimalt dreiemoment hos denne er 570 Nm ved 3.900 omdreininger.

Kraftigste alternativ er en 7-liter med 500 hestekrefter, som best gir seg til kjenne ved 5.500 omdreininger. Også denne er tolvsylindret, og maksimalt dreiemoment er på 720 Nm ved 3900 omdreininger. Vi tipper på at dette nok vil gjøre susen på de fleste veier. Men så skulle det vel egentlig bare mangle også, til denne prisen!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer