Julefilmer:

Avsløring etter juleklassiker: - Skremt

«Reisen til julestjernen», «Alene hjemme» og «Love Actually» er bare tre av flere filmer som vi «må» se i desember.

JULESTJERNE: Hanne Krogh er blitt en selvsagt del av julen for generasjoner av nordmenn etter rollen som Sonja i «Reisen til julestjernen». Men alt var ikke like morsomt under innspillingen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
JULESTJERNE: Hanne Krogh er blitt en selvsagt del av julen for generasjoner av nordmenn etter rollen som Sonja i «Reisen til julestjernen». Men alt var ikke like morsomt under innspillingen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er kjent for å være glade i tradisjoner, og julefilmer er intet unntak. Det er lite som slår gleden ved å kunne innta sofakroken med en solid, stemningsskapende julefilm.

Ifølge en nasjonal undersøkelse, gjennomført av Respons Analyse på vegne av høyttalerselskapet Sonos i 2021, så 80 prosent av nordmenn den samme filmen år etter år. Og med inntoget av en rekke strømmetjenester, er det flere muligheter for å få sett yndlingsfilmene.

Dagbladet har under samlet et utvalg julefilmer som vises på lineær-TV og strømmetjenestene i år. Her finner du titler som alle har gjort seg fortjent til fornavnet «jula er ikke den samme uten».

«Alene hjemme» (1990)

Vi kjenner alle godt til historien:

Når resten av storfamilien reiser på juleferie til Frankrike, blir åtteåringen Kevin McCalister (Macaulay Culkin) ved et uhell glemt igjen hjemme i Chicago. I begynnelsen er livet en fryd uten masete foreldre og kjipe søsken.

Men når to innbruddstyver planlegger å tømme huset for alt av verdier, legger Kevin en snedig plan for å forsvare det.

«Alene hjemme» ble umiddelbart en gigantisk suksess og var på et tidspunkt på tredjeplass over tidas mest innbringende filmer, bare slått av den første «Star Wars»-filmen og «ET».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer