Sydenferie:

- Blitt vesentlig dyrere

Sommerferien står snart for døra. Svak krone og prisøkninger gjør at flere blir hjemme, mens de som reiser på sydentur har mindre å rutte med i utlandet.

OSLO-SOMMER: Flere koser seg for tiden med de høye temperaturene i Oslo, og for mange blir resten av sommerferien tilbragt i Norge. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
OSLO-SOMMER: Flere koser seg for tiden med de høye temperaturene i Oslo, og for mange blir resten av sommerferien tilbragt i Norge. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Sørenga i Oslo ligger mennesker tett i tett og nyter sommerværet. Vannet er fortsatt et stykke under 20 grader, men de fleste nøler ikke med å hoppe uti.

Sydenstemningen er høy i Oslo denne ettermiddagen. Og for mange holder det i massevis å tilbringe sommeren i Norge. Spesielt når gradestokken bikker over 25 grader.

- I dag er det fantastisk, men vannet er fortsatt litt kaldt. Jeg trenger ikke å dra på ferie når det er sommer i Norge, men etter oktober vil jeg ikke være her, sier Miguel Carrazana (35) til Dagbladet.

Han og kompisen Aliochy Aragon (35) er begge fra Cuba og har bodd i Norge i 13 år.

Begge jobber som profesjonelle dansere, og med jobb i Norge og familie i både Spania og Cuba, blir det likevel en del reiser.

- Jeg skal til Cuba i neste måned for å besøke familien. Jeg pleier alltid å veksle penger til euro eller dollar når jeg skal reise ut av Norge. Da jeg flyttet hit var kursen på euro på omtrent sju norske kroner. Nå er det nesten dobbelt, så det er veldig dyrt å reise nå, sier Aragon.

- Man må tenke mer økonomisk nå. Jeg vil reise mye, men jeg har ikke råd. Alt blir dyrere og lønnen går ikke opp i takt med prisene. Jeg kan tenke meg at det blir ekstra vanskelig for familier med barn, sier Carrazana.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer