FHI:

Endringer i gyldighet for coronapass

Fra 1. februar innfører EU endringer i coronapassets gyldighet.

ENDRES: Fullvaksinerte må etter 1. februar ta oppfriskningsdose dersom det er gått mer enn 270 (rundt 9 måneder) dager siden siste vaksinedose for å ha et fortsatt gyldig coronasertifikat. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ENDRES: Fullvaksinerte må etter 1. februar ta oppfriskningsdose dersom det er gått mer enn 270 (rundt 9 måneder) dager siden siste vaksinedose for å ha et fortsatt gyldig coronasertifikat. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU besluttet før jul å innføre endringer i gyldigheten i coronasertifikater. Fullvaksinerte må etter 1. februar ta oppfriskningsdose dersom det er gått mer enn 270 dager, rundt 9 måneder, siden siste vaksinedose for å ha et fortsatt gyldig coronasertifikat, skriver FHI i en pressemelding.

Booster uten utløpsdato

Dersom man har tatt eller tar oppfriskningsdose med vaksine vil gyldigheten forlenges uten begrensning, ifølge FHI.

EU har også besluttet at gjennomgått coronasykdom ikke sidestilles med oppfriskningsdose for fullvaksinerte.

- Påvist covid-19 gir gyldig coronasertifikat basert på gjennomgått sykdom fra dag 11-180 (som tilsvarer rundt 6 måneder). Når gyldighetsperioden har utløpt, trengs enten en oppfriskningsdose, en ny periode med gyldig sertifikat basert på påvist covid-19, eller eventuelt negativ test (i land som tillater det) for å få gyldig coronasertifikat, skriver FHI.

CORONA: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på spørsmål og gir en oppdatering om coronasituasjonen, 5. januar 2022. Video: Dagbladet TV Vis mer

Forskjellige regler

FHI understreker at land kan ha ulike krav, og at det fortsatt er viktig å sette seg inn i hva som gjelder i landet du skal reise til på nettsida Reopen EU.

Oppfriskningsdose vil framover vises som «3 av 3» for de som er fullvaksinert med to doser, og «2 av 1» for de som ble regnet som fullvaksinert etter én dose av en vaksine på grunn av vaksinetypen eller gjennomgått covid-19.

FHI, Helsedirektoratet og NHN vil tilpasse det norske coronpasset og verifikasjonsappen i henhold til endringene i god tid før 1. februar, heter det i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer