Får dette på blå resept

Kanadiske leger kan skrive ut gratis tilgang til nasjonalparker for å forebygge helseplager.

KJENT: Innsjøen Moraine i nasjonalparken Banff i Canada er en kjent attraksjon. Banff er en av 48 nasjonale parker i landet. Foto: R.M. Nunes / Shutterstock / NTB
KJENT: Innsjøen Moraine i nasjonalparken Banff i Canada er en kjent attraksjon. Banff er en av 48 nasjonale parker i landet. Foto: R.M. Nunes / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Leger i en rekke kanadiske provinser kan nå forskrive et nasjonalparkpass til pasienter som trenger tid i naturen, skriver Global news.

Canadas nasjonale naturreseptprogram, Parx, har annonsert et nytt samarbeid med «Parks Canada» lar leger tilby et gratis årlig «Parks Canada Discovery Pass» til pasienter.

Forebygger helseplager

Å forskrive friluftsliv på blå resept er en økende trend for å forebygge en rekke helseplager fra høyt blodtrykk, til angst og depresjon, skriver Backpacker.

- Vi anbefaler, basert på nyeste forskning, at pasienter tilbringer minst to timer i naturen i uka. Det handler om å bryte ned barrierene for å være i naturen, sa lege og Parx-direktør Melissa Lem til Global news.

Et årlig pass koster cirka 500 kroner og gir ubegrenset adgang i et år til over 80 nasjonalparker, nasjonale historiske steder og nasjonale marine verneområder.

Blir landsdekkende

Selv om «hvem som helst med helseplager» kvalifiserer til en «naturresept», oppfordrer Lem leger opp til å prioritere pasienter som bor nær nasjonalparker.

Innen utgangen av året, vil ordningen være landsdekkende, sier legen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer