SAS og Norwegian:

Flygninger til Italia kansellert

Både SAS og Norwegian kansellerer sine flygninger til Italia lørdag, som følge av streik i landet.

INNSTILT: Både SAS og Norwegian har innstilt sine flygninger til Italia, og ber sine kunder forberede seg på at de kanskje ikke kommer seg til landet i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
INNSTILT: Både SAS og Norwegian har innstilt sine flygninger til Italia, og ber sine kunder forberede seg på at de kanskje ikke kommer seg til landet i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En flystreik blant trafikkontrollører og andre bakkeansatte på flyplasser i Italia skaper trøbbel for reisende fra Norge, melder NRK.

Flere SAS-flygninger fra Oslo og Bergen har blitt kansellert lørdag, ifølge kanalen. Streiken fører også til forsinkelser.

Personell som håndterer innsjekking på italienske flyplasser, varslet tidligere i uka streik fra klokka 10 til 18 norsk tid lørdag.

Rammer Norwegian

Overfor Dagbladet bekrefter også Norwegian at de er berørt av streiken.

- Det stemmer at vi har måttet kansellere, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Silje Glorvigen, til Dagbladet.

Hun opplyser videre at det jobbes fortløpende med å finne alternativer til de reisende som er berørt, men at de ikke vil kunne forvente å komme seg til Italia i dag.

- Vi har ingen mulighet til å gjennomføre flygningene i dag, og det er vi selvfølgelig veldig lei oss for. Men vi tar direkte kontakt, og gjør det vi kan for å finne alternativer, sier Glorvigen.

Tonje Sund, pressesjef i SAS, kan fortelle Dagbladet at de jobber aktivt med å ombooke sine reisende, men at det er vanskelig i ferietider.

- Vi har utfordringer med at det er veldig fulle fly på denne tida av sesongen, så det er ikke alle vi får av gårde på samme dag.

Husk kvittering

Totalt dreier det seg for SAS sin del om ti flygninger tur retur fra skandinaviske byer til Italia.

- For nordmenn sin del dreier det seg om tre flygninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og en fra Bergen Lufthavn Flesland, sier pressesjefen.

Foreløpig er det bare dagens flygninger som forventes berørt, kan hun fortelle videre, men at det kan bli følgekonsekvenser også for flygninger de nest dagene.

Hun oppfordrer passasjerer til å følge instruksjoner, og ta vare på kvitteringer i forbindelse med ekstra utlegg de måtte ha.

- Hvis du ikke har fått annen beskjed, så møt opp på flyplassen som avtalt. Hvis man er berørt av dette, ta vare på alt av kvitteringer for eventuelle ekstrakostnader - det skal selvfølgelig tilbakebetales, sier Sund.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer