Snapchat

Målrettet reklame: - Åpner for manipulasjon

Nå vil det dukke opp målrettet reklame i samtalen med Snapchat-chatboten «My AI». Norske eksperter er spesielt bekymret for hvordan dette vil påvirke barn og unge.

Har du fått en ny «venn» på Snap ved navn «My AI»? Slik kan du fjerne den. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av mai ble det kjent at Snapchat-brukere vil få målrettet sponset innhold i den kunstig intelligens (KI) -chatboten «My AI».

Det varslet Snapchat i en pressemelding.

«KI-vennen» er basert på ChatGPT-teknologi og ble lansert tidligere i år.

De nye endringene har imidlertid ført til at flere KI-eksperter nå er bekymret for hvordan det sponsede innholdet i chatboten vil påvirke brukerne.

Forbrukerrådet er spesielt bekymret for hvordan dette vil påvirke barn og unge. Det skriver de i en e-post til Dagbladet.

- Enkelt å utnytte

Fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet skriver at menneskeliggjøring av KI-vennen i Snapchat i utgangspunktet er problematisk.

- Dette tas til et helt annet nivå hvis informasjonen om oss og hva vi chatter om blir brukt til å målrette reklame - ikke minst hvis dette gjelder barn. Fortroligheten som det legges opp til gjør det både enkelt for selskapet å utnytte og treffe oss når vi er mest påvirkelige, skriver han.

Videre understreker han at det kan være i strid med markedsføringsloven, som setter særlig strenge krav til markedsføring rettet mot barn og unge under 18 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer