Skjærtorsdag:

Påskekø overalt: - Ellevilt

Strömstad firedobler politistyrker og grensebutikk ved Narvik har ikke plass til mer alkohol.

KØ - KØ - KØ: Grensekø ved Svinesund i juni i fjor, etter at de strengeste grenserestriksjonene var opphevet. Ikke bli overrasket over samme tilstander på vei til og fra Strömstad skjærtorsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KØ - KØ - KØ: Grensekø ved Svinesund i juni i fjor, etter at de strengeste grenserestriksjonene var opphevet. Ikke bli overrasket over samme tilstander på vei til og fra Strömstad skjærtorsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Ellevilt med nordmenn og kø, kø.

Stemningsrapporter foran åpen svenskehandel skjærtorsdag og første påske uten grenserestriksjoner i påsketrafikken siden pandemien, er krystallklare fra to av de store grenseovergangene: Svinesund til Strömstad og Narvik til Katterjåkk.

Coop-butikken i Katterjåkk måtte stenge nordmenns bestillinger fra Systembolaget sist helg.

Og de som psyker seg opp til køer skjærtorsdag i Sveriges aller største «polby» Strömstad, bør være forberedt på bilkø i begge retninger over Svinesundsbrua, også.

Strömstads Tidning melder om lange køer over Svinesund allerede fra sist mandag på grunn av vedlikehold og innskrenkinger. Og dette veiarbeidet vil trolig også pågå skjærtorsdag - nettopp fordi det er en vanlig arbeidsdag på svensk side.

I Strömstad har de firedoblet politistyrken til denne «nasjonaldagen» med råning og såkalt harryhandel.

- Det har vært to stille år, så nå ser vi virkelig fram til liv og røre, sier Strömstad-ordfører Kent Hansson til NTB.

Først Katterjåkk ved malmbanen Kiruna - Narvik, noen 40 talls kilometer fra Narvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer