Rammet av fly-kaos:

Tre av fire fikk dratt

Venninnegjengen på fire hadde gledet seg til den etterlengtede turen til Island. I stedet ble turen alt annet enn planlagt, da bare tre av fire fikk dratt.

PÅ HESTERYGGEN: De tre venninnene på hver sin hest på Snæfellsnes, Island. Foto: Privat
PÅ HESTERYGGEN: De tre venninnene på hver sin hest på Snæfellsnes, Island. Foto: Privat Vis mer
Publisert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

I tre år har venninnegjengen på fire planlagt tur til Island.

Astrid Olafsdottir (58), som selv har halve slekta si der, gledet seg til å vise venninnene landet.

Turen ble bestilt i vinter og Astrid skulle reise noen uker tidligere for å besøke familie. 3. juli skulle de andre etter planen ankommet Reykjavík, men allerede i juni fikk de melding om at SAS-flyet deres var kansellert.

- Det var et forferdelig kaos med flyrutene. Mye ombookinger og styr, sier Astrid.

En av de tre venninnene tok ingen sjanser på at flyselskapet skulle booke henne om på et annet fly, og valgte å få refundert beløpet, for så å bestille en mye dyrere billett med Icelandair.

De to andre valgte å stole på at SAS ville booke dem om på en annen avgang. Etter å ha punget ut noen tusenlapper ekstra, ordnet det seg for en av dem.

Kom ikke med

Den siste i turfølget, Anna, reiste fra Bergen til Oslo 2. juli. Tidlig på morgenen 3. juli kom beskjeden om at flyet videre til Island var kansellert.

Hun trappet likevel opp på Oslo Lufthavn, hvor det ifølge henne selv var et sant kaos. Der ble hun stående i kø til SAS-skranken, før de til slutt stengte for flere kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer