1 av 10 er avhengig

Videospill er ikke bare lek og moro. Mange barn blir avhengige.

Det er dobbelt så stor sjanse for at spilleavhengige barn er hyperaktive.  Foto: colourbox.com
Det er dobbelt så stor sjanse for at spilleavhengige barn er hyperaktive. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ungen din sitter time etter time bak PC-en eller TV-en og befinner seg langt inne i spillverdenen. De bare leker og har det moro, tenker du.

Men innerst inne vet du sikkert at det ikke er sunt å holde på med dette i alt for mange timer i strekk. For dataspillene kan gå utover barnas skoleprestasjoner, påvirke forholdet til foreldre og venner og kan gi helseproblemer.

Nå viser en ny amerikansk studie at 8,5 prosent av barn viser tegn til å være avhengig av videospill, melder Forbes.com. Denne studien er den første som bruker et representativt utvalg av barn og ungdom, for å dokumentere omfanget av spillavhengighet, ifølge Douglas A. Gentile ved Iowa State University, som var med på studien.

- Det som bekymrer meg mest er det store antallet barn som har problemer i sine ordentlige liv, bare fordi de spiller spill. Og de vet kanskje ikke hvordan de kan stoppe det, sier han.

Spiller seg syke på tv-spill Mann spilte seg i hjelKjører villmann etter videospill

Men om denne typen diagnose virkelig finnes, er en annen sak.

Ikke oppført som diagnose

Ekspertene er uenig om barn virkelig kan bli avhengig av dataspill. Foreløpig er denne ”avhengigheten” ikke registrert i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), som er de offisielle diagnostiske kriterier for psykiske lidelser i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer