1 av 3 leger vil ikke ha vaksine

Også leger ser ut til å være skeptiske til vaksine mot svineinfluensa, ifølge britisk studie.

VAKSINASJON ELLER EI: Flere leger ønsker ikke å vaksinere seg mot svineinfluensa, ifølge to britiske undersøkelser. Foto: Colourbox.com
VAKSINASJON ELLER EI: Flere leger ønsker ikke å vaksinere seg mot svineinfluensa, ifølge to britiske undersøkelser. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten en tredel av britiske leger vil ikke ta vaksine mot svineinfluensa. Like mange er usikre på om de vil vaksinere seg.

Det viser en mindre undersøkelse uført av Healthcare Republic for avisa GP, melder The Telegraph.

Les også: Vaksine trolig straks klar

Vil ikke vaksineres

Av de 216 legene som deltok svarte flere enn 7 av 10 at de er bekymret for at vaksinen ikke var blitt tilstrekkelig utprøvd.

En annen undersøkelse, for magasinet Pulse, fant til og med høyere tall – hvor hele 49 prosent av totalt 115 leger sa de ville avslå vaksinen. 1 av 10 hadde fremdeles ikke bestemt seg.

To tredeler av de som oppga at de ville takke nei til vaksinen mente den ikke var testet nok. Flesteparten mente dessuten at den ikke var nødvendig siden de fleste pasienter har fått en forholdsvis mild influensasykdom.

Les også: Svineinfluensa farligere for fete

Har leger plikt til å vaksinere seg?

Smitteverndirektør David Salisbury ved det britiske Department of Health sier at helsepersonell som har personlig kontakt med pasienter er «pliktet» til å vaksinere seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer