1 av 4 blir ikke brukt

Nye, oppsiktsvekkende tall om gavekort.

Gavekort for millioner av kroner går rett tilbake til butikkene. (Illustrasjon: Kim Jansson)  Foto: Per Ervland
Gavekort for millioner av kroner går rett tilbake til butikkene. (Illustrasjon: Kim Jansson) Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi også skrev i fjor: Det er enkelt, det går kjapt, og det ser ut som en passende gave til noen du ikke vet hva du skal kjøpe til. Men altfor mange av gavekortene vil kjøper blir aldri brukt.

Nå viser en amerikansk undersøkelse at så mange som ett av fire gavekort ikke er brukt i løpet av det første året. Undersøkelsen er gjennomført av forbrukernettstedet Consumer Reports. Den viser også at 11 prosent av de som fikk gavekort i fjor, har fire eller flere ubrukte gavekort liggende i skuffen.

- Det er liten grunn til å tro at ikke de samme tallene kan gjelde for Norge, sier Randi Lavik, forsker i Statens institutt for forbruksforskning, til DinSide.

Har du 700,- til gode?

Butikkene tjener fett

Økonomiprofessor ved Norges Handelshøgskole, Ola Grytten, har tidligere anslått at verdier for svimlende 2,5 milliarder kroner forsvinner hvert år fordi vi ikke bruker gavekortene våre. Anslaget er basert på utenlandske undersøkelser og norske tall.

I gjennomsnitt tilsvarer beløpet omtrent 500 kroner per innbygger, og disse pengene går rett tilbake til butikkene fordi vi ikke bruker gavekortene våre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer