1 av 5 tisser i bassenget

Glad i å bade? Kanskje ikke etter dette.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske rådet for helse- og vannkvalitet har gjennomført en studie der 1000 mennesker har svart på en rekke spørsmål om blant annet bassengoppførsel.

Resultatet er ganske nedslående. 47 prosent har en atferd som bidrar til skittent vann.

Les også: Svett som en gris?

Skvetter i vannet

Hele én av fem tisser nemlig i bassenget når de er ute og svømmer.

Les også: De pinligste plagene

Det er såpass mange at rådet for helse- og vannkvalitet (Water Quality and Health Council) ser det som nødvendig å advare andre.

Les også: Derfor stinker du

- Et basseng som lukter er et skitten basseng. Sjekk at vannet er rent og blått før du hopper uti. Kjenn etter om flisene er glatte og rene. Vær sikker på at ingenting stinker, sier Linda Golodner i rådet for helse- og vannkvalitet til Live Science.

Klorlukt = bakteriefare

Ifølge Truls Krogh, direktør i avdeling for vannhygiene i Folkehelseinstituttet, er det bare ikke vond lukt som avslører at bassenget er skittent.

- Lukter det sterkt av klor er det også en indikasjon. Urin reagerer med stoffer i klor som skal holde vannet rent, og det er dette som skaper den sterke klorlukten. Urin er ikke helsefarlig i seg selv, men i og med at den ødelegger klorstoffene som renser vannet, er det fritt fram for andre bakterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer