1-kronesbløffene

Ta deg tid til å regne på det før du faller for fristende 1-kronestilbud.

Det blir ikke billigere enn dette. Eller? Foto: Faksimile NetCom
Det blir ikke billigere enn dette. Eller? Foto: Faksimile NetCom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noe som heter en gratis lunsj. Derfor skal du være naturlig skeptisk til 1-kronestilbudene som florerer, og sette deg godt inn i hva du betaler for.

Mobiltelefon til én krone, alarm til én krone, og sist ut - mobilt bredbånd til én krone.

NetCom og Expert tilbyr PC med abonnement på fri bruk av mobilt bredbånd til én krone, men er dette en god deal?

Faller du for fristelsen, betaler du 599 kroner per måned, altså 7.188 kroner for ett år. Da har du bundet deg til NetCom som leverandør av mobilt bredbånd for ett år. Fortsatt et godt tilbud fra Expert, som gir deg varer for rundt 10.000 kroner i denne pakken. Men det koster altså slettes ikke 1 krone, og du bør undersøke hva du binder deg til og hva konkurrentene kan tilby, før du hopper på kronestilbud.

Så kom PC-en til 1 krone

La oss se på et annet eksempel:Telenor mobil averterer nå Sony Ericsson W580i Black til 1 krone. Rimeligste totalpris er 1.549 kroner i året (eksklusiv det du ringer for), og da binder du deg til abonnementet Djuice Complete.

Hvilket abonnement som er mest gunstig for deg, avhenger selvsagt av hvor mye du ringer. Men la oss si at du ringer 10 minutter per dag, at gjennomsnittssamtalen din varer i 4 minutter, og at du sender 5 sms og 1 mms i gjennomstnitt hver dag. Videre ringer du 30 prosent av samtalene dine mellom kl 7-18 på hverdager og 40 prosent av dem i helgene. 70 prosent av samtalene dine går til andre mobiltelefoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer