Skattemeldingen 2021

1 million nordmenn får baksmell

Årets skattemeldinger er nå sendt ut til omtrent fem millioner personer. Foreløpige tall viser at 2,7 millioner har skatt til gode mens 1 million får restskatt.

SKATTEMELDING: Rundt 2,7 millioner nordmenn får igjen på skatten, mens 1 million får baksmell. Foto: Torstein Bøe / NTB
SKATTEMELDING: Rundt 2,7 millioner nordmenn får igjen på skatten, mens 1 million får baksmell. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det vil si at tre av fire nordmenn ligger an til å få skatt til gode, melder Skattetaten i en pressemelding. Til sammen vil det da bli utbetalt omtrent 30 milliarder kroner, i snitt 10 900 kroner per person.

Samtidig viser de foreløpige tallene at 1 million personer ligger an til å få en skattesmell. Det samlede beløpet på restskatt som må betales tilbake, er på 44,1 milliarder kroner, eller 43 500 kroner i gjennomsnitt per person.

Skattemeldingen til lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende ble sendt ut fra 16. mars til og med 4. april.

Økning i restskattbeløpet

Den foreløpige beregningen viser en total økning i den samlede restskatten på nesten 20 milliarder kroner sammenlignet med fjoråret, melder Skatteetaten.

Samtidig er det omtrent like mange personer som ligger an til å måtte betale restskatt i år som i fjor.

Hvor mye hver enkelt må betale i gjennomsnitt, blir derfor påvirket av den store økningen, men Skatteetaten understreker at det ikke er slik at alle som får restskatt, må betale mer enn tidligere år.

Oslo på topp

Innbyggerne i Oslo som går på en skattesmell, må til sammen betale over 10,8 milliarder kroner tilbake, ifølge de foreløpige beregningene fra Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer