Skattemeldingen 2021

1 million nordmenn får baksmell

Årets skattemeldinger er nå sendt ut til omtrent fem millioner personer. Foreløpige tall viser at 2,7 millioner har skatt til gode mens 1 million får restskatt.

SKATTEMELDING: Rundt 2,7 millioner nordmenn får igjen på skatten, mens 1 million får baksmell. Foto: Torstein Bøe / NTB
SKATTEMELDING: Rundt 2,7 millioner nordmenn får igjen på skatten, mens 1 million får baksmell. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det vil si at tre av fire nordmenn ligger an til å få skatt til gode, melder Skattetaten i en pressemelding. Til sammen vil det da bli utbetalt omtrent 30 milliarder kroner, i snitt 10 900 kroner per person.

Samtidig viser de foreløpige tallene at 1 million personer ligger an til å få en skattesmell. Det samlede beløpet på restskatt som må betales tilbake, er på 44,1 milliarder kroner, eller 43 500 kroner i gjennomsnitt per person.

Skattemeldingen til lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende ble sendt ut fra 16. mars til og med 4. april.

Økning i restskattbeløpet

Den foreløpige beregningen viser en total økning i den samlede restskatten på nesten 20 milliarder kroner sammenlignet med fjoråret, melder Skatteetaten.

Samtidig er det omtrent like mange personer som ligger an til å måtte betale restskatt i år som i fjor.

Hvor mye hver enkelt må betale i gjennomsnitt, blir derfor påvirket av den store økningen, men Skatteetaten understreker at det ikke er slik at alle som får restskatt, må betale mer enn tidligere år.

Oslo på topp

Innbyggerne i Oslo som går på en skattesmell, må til sammen betale over 10,8 milliarder kroner tilbake, ifølge de foreløpige beregningene fra Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.