10 års garanti mot vannskader

Skal du pusse opp badet kan du nå få en flunkende ny garantiordning med på kjøpet. Mot en aldri så liten pengesum selvfølgelig.

Publisert

VVS-bransjens nye kundefremstøt er utarbeidet i samarbeid med Forbrukerrådet. Dette kan gi boligeiere økt trygghet i forbindelse med det kanskje dyreste og mest risikofylte av alle hjemmets oppussingsprosjekter: Nemlig badet.

Badet er et rom mange ønsker seg mye av, både i form av luksus og finesser. Men det aller viktigste ved et bad målt i kroner og øre er kvaliteten på håndtverksarbeidet. Ifølge VVS informasjon AS som administrerer garantiordningen, forårsaker vannlekkasjer i Norge årlig skade for mer enn en milliard kroner. Kostnadene ved ved å utbedre vannskader i et baderom kommer fort opp i 50.000 til 100.000 kroner.

10 års garanti

Den nye ordningen er egentlig en utvidelse av det sikkerhetsnettet som finnes i håndverkertjenesteloven og i entreprenørenes ansvarsforsikringer. Disse gir deg reklamasjonsrett i fem år. Den nye garantien gir huseier 10 års kvalitetsgaranti. Det vil si en fordobling av den eksisterende garantitiden.

Kvalitetsgarantien dekker deg selv om entreprenørfirmaet i mellomtiden har opphørt eller gått konkurs. Den dekker skader som vanligvis ikke dekkes av boligforsikringer, det vil si vann og fuktskader som ikke skyldes plutselige og uventede rørbrudd. Du får reparert feil og mangler gratis, og erstattet vann- og fuktskader for inntil det beløpet du faktisk betalte for oppussingen. Garantien er helt fri for egenandeler. Husk imidlertid at den ikke dekker forhold som ellers vil dekkes av boligforsikringen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.