10 bivirkninger du ikke vil ha

Du vet selvsagt hva du risikerer? Ikke det nei..

Hallusinasjoner av den ordentlig kjipe sorten er en av flere bivirkninger du kan få... Foto: Colourbox
Hallusinasjoner av den ordentlig kjipe sorten er en av flere bivirkninger du kan få... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som går på medisiner vet at pakningsvedlegget har side opp og side ned med advarsler om hvilke bivirkninger bruken av medisinene faktisk kan ha.

Men leser du dem? Neppe, men forhåpentligvis er How stuff works sin liste over de ulike bivirkningene resepten du trenger for å begynne:

10. Hukommelsestap

Legemiddelet Mirapex (= pramipexole) kom i 1997 og gis til pasienter med Parkinson. Selv om effekten skal være god, var det flere pasienter som slet med hukommelsestap etter kort tids bruk.

Spesielt var det korttidsminnet som forsvant, og mange pasientene husket ikke hva de hadde gjort dagen før. Heldigvis ble problemet løst ved å kutte ut akkurat denne medisinen.

9. Hodepine

Det er ekstremt mange medisiner som skal kurere hodepine og lindre smerter. Det ironiske er imidlertid at mange medisiner som ikke er smertestillende, ofte ender opp med å gi nettopp hodepine og muskelsmerter.

Resultatet er dermed at brukerne ender opp med å måtte gå på flere medisiner enn ønskelig - bare for å nøytralisere ubehaget. Allegra (= fexofenadine) er et eksempel. Denne medisinen skal motvirke høy feber og allergiske reaksjoner (som blant annet kløe i øynene), men brukerne ender ofte opp med hodepine og muskelsmerter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer