10 bud for rakettene

Skal du være med på rakettoppskyting på nyttårsaften? Da kan du sikkert også fyrverkeri-reglene? Her er det du trenger å vite:

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år sørger fyrverkerier for nye køer på legevakten. De heldigste slipper unna med små brannskader, mens andre risikerer varige og alvorlige skader på grunn av nyttårsfeiringen.

Her er de viktigste reglene for trygg bruk av fyrverkeri - og husk at raketter og alkohol ikke hører sammen!

1. Forbered fyrverkerioppskytingenMens det fortsatt er lyst og før festen starter bør du gjøre klart for fyrverkerioppskytingen. Finn et egnet sted og rigg til for avfyring. Fyrverkeriet bør imidlertid ligge utilgjengelig for barn og uvedkommende inntil oppskytingen starter.

2. Les bruksanvisningen nøyeSett deg inn i produsentens anbefalinger, og legg merke til aldersgrensene. For bruk av raketter og lignende er det 18-års aldersgrense. Yngre brukere må være under oppsyn av en ansvarlig. Det er 16-års aldersgrensegrense for bruk av stjerneskudd. Ikke hold og tenn på flere stjerneskudd samtidig. Det kan føre til en kraftig flamme og brannskader på hånden.

3. Kontroller at fyrverkeriet ikke er skadetSjekk at fyrverkeriet er helt og uten synlige skader. Skadet fyrverkeri skal ikke brukes eller kastes i søpla, men leveres tilbake til forhandleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer