10 gode grunner til å ha sex

Mer enn bare nytelse ...

Regelmessig sex har mange gunstige helsefordeler!   Foto: Colourbox
Regelmessig sex har mange gunstige helsefordeler! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger det kanskje ikke. Men her er ti gode grunner til hvorfor du burde ha sex i kveld. Alle støttet opp av vitenskapelig forskning.

1. Sex demper stressIfølge forskere fra Skottland reduserer sex blodtrykket og virker avstressende. Forskerne registrerte den seksuelle aktiviteten til 24 kvinner og 22 menn og utsatte dem deretter for typiske stressende situasjoner, som å snakke foran en stor forsamling og utføre matematiske utregninger uten hjelpemidler.

Forskerne målte så blodtrykket for å se hvordan de reagerte. Resultatene, publisert i ”Journal Biological Psychology” viser at de som hadde hatt samleie forut for undersøkelsen håndterte stress bedre enn de som ikke hadde det.

En annen studie publisert i samme tidsskrift støtter disse funnene. I denne undersøkelsen studerte forskerne samboerpar og kom fram til at de som hadde regelmessige samleier hadde et lavere diastolisk blodtrykk.

2. Sex styrker immunforsvaretEt godt seksuelt samliv kan gi deg bedre fysiske helse. Dersom man har sex en eller to ganger i uken øker man nivået av antistoffet immunoglobulin A or IgA, som beskytter mot forkjølelse og infeksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer