10 modige menn og kvinner

Til tross for voldsom turbulens i finans- og valutamarkedet finnes det ti modige menn og kvinner som er villige til å ta på seg den utsatte stillingen som sentralbanksjef etter at Kjell Storvik går av fra nyttår. Men noen er nok mer aktuelle enn andre.

Publisert

I følge Finansdepartementet har følgende ti personer meldt sin interesse for sjefsstillingen i landets fremste bank:

Visesentralbanksjef Jarle Bergo (53), Ytre EnebakkFinansråd Svein Gjedrem (48), Oppegård Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo (52), OsloSjeføkonom i LO, Stein Reegård (47), Oslo Managing director Sverre T. Evensen (53), Oslo Lærervikar Kristian Slettene (21), PorsgrunnStudent Cecilie Catharina Drøpping (21), BergenSiviløkonom Trond Egil Åknes (28), KristiansundCand. Jur. Georg D.A. Barth (45), MossSekretær Morten Tønnesen (22), Oslo

Selv om Bergo allerede har ett bein innenfor kan både Aamo, Reegård og Gjedrem regnes som seriøse utfordrere. De øvrige søkerne er nok noe mer tvilsomme både på grunn av alder og bakgrunn.

Lang behandlingstid

På grunn av at Gjedrem er en av søkerne, kan utnevnelsen av sentralbanksjefen ta lang tid. Embedsverket i finansdepartementet kan ikke forberede søknadene for finansministeren på grunn av inhabilitet. Søknad fra en ansatt i finansdepartementet fører altså til at det foreløbig er uvisst når utnevnelse av ny sentralbanksjef kan legges frem i statsråd. Det er enda ikke bestemt hvem som skal behandle søknadene på vegne av finansdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer