10 spennende klokker fra Baselworld

Her er noen av klokkene det er verdt å merke seg fra årets største urmesse.

NY VERSJON: Rolex har pusset opp sin ikoniske Daytona-modell. Foto: ROLEX
NY VERSJON: Rolex har pusset opp sin ikoniske Daytona-modell. Foto: ROLEX Vis mer

Av Jon Henrik Haraldsen/Tidssonen.no:Torsdag var det det offisiell åpning av verdens største klokkemesse, Baselworld 2016, hvor omkring 2.000 utstillere viser seg frem på det over 140.000 kvadratmeter store Messe Basel.

Messen har historiske røtter helt tilbake til 1917, og anses av mange å være urverdenens viktigste årlige begivenhet. Her presenterer merkene og produsentene sine største nyheter for pressen, forhandlere og distributører, og messen er sterkt toneangivende for både årets trender og hva som blir å finne i butikkene i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig armbåndsur

Her er 10 utvalgte klokker som fortjener litt ekstra oppmerksomhet – i prisklasser fra det overkommelige til det eventyrlige:

Alf Lie AL 01 Chronograph Tourbillon

Lyder navnet kjent? Det er ikke så rart, for det norske klokkemerket Alf Lie er oppkalt etter den velkjente urmakerforretningen som i mange år var å finne i Prinsens gate i Oslo. Grunnleggeren er nordmannen Espen Saastad, som i år satser tungt som eneste norske utstiller på Baselworld.

Alf Lie AL 01 Chrono Flying Tourbillon er teknisk sett ikke helt ny, men som en av Alf Lie sine mest kompliserte modeller, er den vel verdt en omtale. Klokken byr på en unik og moderne « tonneau »-formet urkasse, som huser et manuelt opptrekkbart mekanisk urverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.