101 kroner for å ta ut disse!

Visste du at det koster fra 26 til 101 kroner å ta ut 200 euro i en minibank i utlandet?

Dyrere enn du tror:  Å ta ut 200 euro i en minibank i utlandet koster minimum 27 kroner. Dyreste kort koster over 100. Foto: Colourbox.com
Dyrere enn du tror: Å ta ut 200 euro i en minibank i utlandet koster minimum 27 kroner. Dyreste kort koster over 100. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi blir stadig fortalt at vi ikke skal veksle penger før vi drar på ferie, men bruke bankkortet vårt til å ta ut kontanter i utlandet.

Kanskje svever du i den villfarelse at det bare koster et par kroner å bruke minibanken til å ta ut kontanter når du er på ferie?

Det er faktisk langt fra sannheten. Noen kort er veldig dyre å bruke i utenlandske minibanker, spesielt om du tar ut mange småsummer. Og selv det billigste kortet i undersøkelsen, BNbanks Visakort, koster 26 kroner i diverse gebyrer og påslag om du tar ut 200 Euro.

Og om du skulle smykke deg med et Eurocard, kan du glede eierne med å tilføre dem 101 kroner når du tar ut 200 Euro i en utenlandsk minibank.

Disse selger stjålne kredittkort

Visa og MasterCard håver inn

I Norge er alle bankene medlemmer av Bankenes betalingssentral og kundene deres kan bruke kortet i alle minibanker, de som er merket med BankAxept. Dette er imidlertid en ren norsk løsning. Skal du ta ut kontanter i utlandet, må du gå veien om de to kredittkortsystemene Visa og MasterCard eller en av de fattige fetterne, Amex, Eurocard eller Diners.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer