Det er mange myter knyttet til en god fyllefest. Spesielt dagen derpå. Er det sant at du bør begynne med sprit og avslutte med øl? Bør du ta smertestillende før du legger deg?
WebMD har laget en oversikt over myter om fyllesjuke. På neste vorsspiel kan du briljere med kunnskapen - og eventuelt unngå de verste tømmermennene dagen etter.
P.S: Det er fremdeles sånn at den ultimate medisinen mot fyllesjuke er å ikke drikke noe i det hele tatt.
Ta quizen: Hvor fyllesjuk er du i dag?
Myte: Det er ikke noe stress å være fyllesjuk
Fakta: Når du drikker forgifter du kroppen med alkohol. Fyllesjuke er kroppens reaksjon til forgiftningen. Mye drikking påvirker sentralnervesystemet i kroppen din. Alkoholen tuller med hjernens kjemikalier, og det fører til hodepine, svimmelhet og kvalme. Hvis du lener deg for mange ganger over doskåla blir du dessuten dehydrert. Prisen for fylla betaler du dagen derpå, og kan inkludere en dunkende hodepine, utmattelse, munntørrhet, urolig mage - og et svakere immunforsvar.
Myte: Fyllesjuke er fyllesjuke, uansett kjønn
Fakta: Hvis du er kvinne bør du nippe forsiktig til gratis drinker. Hvis du gir en kvinne de samme drinkene som en mann, er det sannsynlig at hun vil merke alkoholen mer enn han. Menn har en større andel vann i kroppen, som hjelper med å fortynne alkoholen de drikker. Når damer drikker samme andel alkohol som menn, får de høyere alkoholverdier i blodet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger