11 prosent mer i skatt i år

Du betaler mer i skatt. Og skattelettelser blir det heller ikke med det første.

Publisert
Sist oppdatert

I peridoden januar til juli i år ble det innbetalt til sammen 437,7 milliarder kroner i skatt. Dette er 43,5 milliarder mer eller 11,1 prosent mer enn hva som ble innbetalt i samme periode i 2007. Dette ifølge Statistisk sentrabyrå.

KLKULATOR: Regn ut skatten din

Til kommuneforvaltningen ble det innbetalt 77,6 milliarder kroner. Av dette gikk 64,4 milliarder kroner til primærkommunene, mens skatteinngangen til fylkene utgjorde 13,2 milliarder kroner, en økning som tilsvarer henholdsvis 7,1 og 6,6 prosent sammenlignet med samme periode i 2007.

Skatteinngangen til folketrygden økte med 11 prosent fra i fjor og utgjorde 127,8 milliarder kroner. Innbetalinger i form av arbeidsgiveravgift og medlemspremie til folketrygden økte med henholdsvis 10,9 og 11,2 prosent fra samme periode i fjor.

Statsminister Jens Stoltenberg sa i dag tidlig til NRK radio at det ikke vil komme skattelettelser med hans regjering. Han sier at regjerningen nå vil satse særlig på skolen og at dette vil bli et stort løft som krever skatteinngang.

Eier ikke Gjedrem magamål? Diskuter saken

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer