11 veier til ungdom

Mange bruker tusenvis av kroner på å holde seg unge. Er du ikke villig til å bruke så mye? Her er elleve tips som gjør deg yngre.

Publisert
Sist oppdatert

Det er den danske legen Jerk W. Langer som i danske B.T. gir deg tipsene. Han forteller at mennesket har to ulike aldre: den kronologiske alderen - som regnes etter når du er født - og kroppens biologiske alder - som avleses fra utseendet, fysiske prestasjoner og mental helse.

Dersom du er ung i alder, vil du selvsagt ha mindre sjanse for å utvikle farlige sykdommer enn eldre. Men hvis kroppen din er i for dårlig form, kan du likevel være i faresonen.

Det er dessverre ikke mulig å forhindre aldringsprosessen, men den kan påvirkes av flere ting enn vi trodde for bare få år siden. Vil du ha et lang og sunt liv, er det i mange tilfeller din egen innsatsvilje det kommer an på.

Her gir Langers deg noen råd på veien:

1. Spis færre kalorierDe fleste vet at et bra kosthold holder deg ung lengre. Likevel kan de færreste av oss motstå kaloribombene i sjokolade og annet søtt. Langer er faktisk nesten 100 prosent sikker på at ingen vil følge dette tipset. Når aper og mus settes på sultekost med 40 prosent mindre kalorier enn normalt, lever de 30 prosent lengre enn dyrene som spiser seg mette hver dag. Så kan man jo spørre seg om det er verdt å leve lengre hvis man aldri blir mett eller får kose seg med noe godt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer