Prissjekk på fastrentelån

1.100 kroner i måneden skiller beste og verste boliglån med fastrente

Du kan spare mye på å sjekke fastrentene på boliglån i flere banker.

FORUTSIGBARHET: Dersom økonomien din ikke tåler usikkerhet og rentesvingninger, kan det være lurt å binde renten på lånet ditt som en forsikring. Men, husk at du sannsynligvis betaler mer i lengden med fast rente. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FORUTSIGBARHET: Dersom økonomien din ikke tåler usikkerhet og rentesvingninger, kan det være lurt å binde renten på lånet ditt som en forsikring. Men, husk at du sannsynligvis betaler mer i lengden med fast rente. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nylig kunne du se eksempler på hvordan den varslede rentøkningen i høst vil påvirke lånene dine. Finansportalen tror på en forsiktig økning i første omgang:

  • En renteøkning på 0,25 prosentpoeng for et lån på fire millioner kroner, betyr en årlig oppgang på 10.000 kroner før skatt i renteutgifter, 7.700 kroner etter skatt.
  • Øker renten med 0,5 prosentpoeng, altså til en styringsrente på én prosent, vil det bety 20.000 kroner før skatt i økte renteutgifter for et lån på fire millioner, 15.400 kroner etter skatt.

Elisabeth Realfsen sier at den eneste gode grunnen til å binde renta, er at økonomien din virkelig ikke vil tåle en renteoppgang, for du vil mest sannsynlig betale mer med fastrente i forhold til flytende rente.

Skiller 1.101 kroner måneden på det meste

Dinside har sjekket prisen på fastrentelån fra landsdekkende banker. Vi har tatt utgangspunkt i et lånebeløp på fire millioner kroner og en boligverdi på seks millioner. Nedbetalingstiden er satt til 25 år, og låntaker er 40 år gammel. Renten er bundet i tre til fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer