Statsbudsjettet 2019

- 11.000 kroner mindre i skatt enn i 2013

Regjeringen foreslår å redusere skattesatsen fra 23 til 22 prosent, men Skattebetalerforeningen mener at dette vil bety lite for personlige skatteytere.

LAVERE SKATTESATS: Regjeringen foreslår å redusere skattesatsen fra 23 til 22 prosent i statsbudsjettet for 2019. Foto: Berit B. Njarga.
LAVERE SKATTESATS: Regjeringen foreslår å redusere skattesatsen fra 23 til 22 prosent i statsbudsjettet for 2019. Foto: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forslag til statsbudsjett som legges fram i dag åpner regjeringen for lavere skattesats for både selskaps- og personskatt.

Siden 2013 har skattesatsen blitt gradvis redusert fra 28 til 23 prosent i 2018, og nå vil altså regjeringen ha satsen ned til 22 prosent.

- En vanlig familie med to fulltidsinntekter vil med dette forslaget betale over 11.000 kroner mindre i skatt til neste år enn i 2013, sier finansminister Siv Jensen i en pressemelding.

«Regjeringens forslag innebærer at samlede netto skatte- og avgiftslettelser under denne regjeringen er om lag 25 milliarder kroner», står det videre.

- Gir deg ingen stor skattelette

Forslaget er altså at skatten på nettoinntekten reduseres fra 23 til 22 prosent, oppsummerer Skattebetalerforeningen. For selskapene gir dette en netto skattelette på ett prosentpoeng, som gis for å møte den internasjonale skattekonkurransen og for å hindre overskuddsflytting, samt fremme Norge som et attraktivt land å investere i.

- For personlige skattytere er det, imidlertid, ikke så enkelt. De får riktignok også en skattelette på ett prosentpoeng i nettoinntektene sine, men her tas mye av skatteletten igjen i økt trinnskatt, sier fagsjef Rolf Lothe til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer