Advarer mot Acai Super Body-slankeplastre fra SuperShopping

12-åringer får regning for slankeplaster

Hevder aldri å ha inngått noe abonnement på det.

SLANKEPLASTER: Selskapet SuperShopping skal ha sendt ut regninger for slankeplasteret Acai Super Body til mindreårige nordmenn som nekter for å ha bestilt noe. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SLANKEPLASTER: Selskapet SuperShopping skal ha sendt ut regninger for slankeplasteret Acai Super Body til mindreårige nordmenn som nekter for å ha bestilt noe. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har en rekke nordmenn kontaktet Forbrukerombudet om det estiske selskapet SuperShopping.

De skal ha mottatt regninger på et abonnement av det såkalte «slankeplasteret» Acai Super Body, men nekter for å ha bestilt noe.

- Og mange av dem er mindreårige, bare 12-13 år gamle, forteller fagdirektør Tonje Skjelbostad til Dinside.

Vet ikke hvordan

Abonnementsfeller har blitt en gjenganger i Norge. Begrepet betyr at folk inngår abonnementer på noe de aldri har ment å abonnere på, for eksempel helsekost.

Enten fordi vilkårene var godt gjemt, fordi en konkurranse var for god til å være sann eller fordi selskapet bak svindler og driver negativt salg.

Nøyaktig hva som har skjedd med SuperShoppings «kunder» kan ikke Skjelbostad svare på. Heller ikke hvorfor flertallet av dem er så unge.

Saken er sendt videre til de estiske forbrukermyndigheter som skal undersøke dette nærmere.

- Man skal vite at man inngår en avtale på nettet. Man skal ikke plutselig havne oppi det, understreker fagdirektøren, som mener selskapet uansett har ansvaret, og bryter loven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer