12 måneders bindingstid før påske

Før påske vil 12 måneders bindingstid tre i kraft hos Telenor. Vedtaket vil ikke ha tilbakevirkende kraft.

Publisert
Sist oppdatert

Telenor Mobil sa nylig at de vil etterkomme Forbrukerombudets krav om å sette ned maksimal bindingstid fra 18 til 12 måneder.

En måned eller to

- Ennå er det ikke avgjort eksakt når bindingtid på 12 måneder vil tre i kraft, men det vil skje i løpet av første halvår, sier Sigurd Sandvin, informasjonssjef i Telenor Mobil.

Sandvin fortsetter:

- Vedtaket har ikke tilbakevirkende kraft. 12 måneders binding gjelder ikke før vi offentlig har gått ut med en eksakt dato. Da vil folk selv kunne vurdere om de skal vente en måned eller to med å kjøpe mobiltelefon, sier Sandvin.

Flere bransjeaktører DinSide har snakket med, sier at 12 måneders bindingstid vil tre i kraft før påske. 15. mars er en dato som går igjen.

Telenor og Forbrukerombudet er ennå ikke enige om tidspunktet. Sandvin vil derfor ikke bekrefte at endringen vil tre i kraft før påske.

Ingen krav

- Vi etterkommer Forbrukerombudets krav, men trenger noe tid for å få på plass bindingstida i våre datatekniske systemer, sier Sigurd Sandvin.

Kjøper du en Telenor-sponset mobiltelefon i dag, vil bindingstida være 18 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.