12 myter om bakrus

Hjelper det egentlig å spise før man legger seg - eller må man bare bite tenna sammen og angre på at man tok den siste drinken?

Ikke helt i form i dag? Foto: colourbox.com
Ikke helt i form i dag? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mytene om bakrus er gjerne like mange og fantasifulle som drinkene som forårsaker den. Noen sverger til alkohol som den beste kuren, mens andre spiser pasta og knasker smertestillende før de legger seg. Men hjelper det? WebMD.com har sett på 12 klassiske bakrusmyter - og tatt livet av dem, én etter én.

Les også: Leger slår hull på julemytene

MYTE 1: Bakrus er ikke farlig

FAKTA: Som kjent er alkohol gift for kroppen, og bakrus er egentlig kroppens reaksjon på å ha blitt alkoholforgiftet. Drikker du mye på én gang blir det sentrale nervesystemet påvirket. Alkoholen tukler også med hjernens kjemiske sammensetning, noe som fører til hodepine, svimmelhet og kvalme. I tillegg sender alkoholen deg på toalettet så ofte at du blir dehydrert.

Dagen derpå må du betale for denne ubalansen i form av for eksempel dundrende hodeverk, utmattelse, munntørrhet og/eller ømfintlig mage. For ikke å snakke om et immunforsvar som er nede for telling.

Les også: Du kan få slag av stupfylla

MYTE 2: Det er ingen forskjell på menn og kvinner

FAKTA: Hvis du er kvinne bør du ikke ta helt av selv om det er Ladies' Night eller du blir påspandert alt du vil ha. Hvis en kvinne og en mann (med samme vekt) drikker samme mengde alkohol, vil kvinnen sannsynligvis få større effekt av alkoholen (og dermed mer bakrus) enn mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer