12% økning i gjeldsrådgivning

- Det beste rådet er å søke hjelp raskt når du får problemer, sier gjeldsrådgiver Arif Zulovic.

- Den vanligste feilen er at folk søker hjelp for sent, sier gjeldsrådgiver Arif Zulovic ved Grønland sosialkontor i Oslo. Foto: Per Ervland
- Den vanligste feilen er at folk søker hjelp for sent, sier gjeldsrådgiver Arif Zulovic ved Grønland sosialkontor i Oslo. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistisk Sentralbyrå legger nå frem tall fra kommunene som viser at antall personer som har fått gjeldsrådgivning ved de kommunale sosialkontorene og av NAV i 2008 økte tolv prosent fra 2007 til 2008. I Oslo er økningen 32% *)

- Ta kontakt raskt

Selv om 2.224 personer fikk gjeldsrådgivning i Oslo, er det hvert år bare 120 gjeldsordninger etter gjeldsordningsloven i hovedstaden. De fleste gjeldsproblemene er derfor av en art som løses uten en offentlig gjeldsordning, eller de gjelder personer som ikke fyller kravene til en offentlig gjeldsordning.

- Det vanlige motivet for å søke hjelp er at man har fått påleggstrekk i lønnen eller trygdeutbetalingene, sier gjeldsrådgiver Arif Zulovic ved Grønland sosialkontor i Oslo. - Folk oppdager at de ikke kan leve av det som er tilbake, og kommer hit for å få justert trekket.

- Ofte kommer vi inn veldig sent. Folk kan ha mistet bilen allerede og boligen skal tvangsselges. Så sent i prosessen er det vanskeligere å gi god hjelp, selv om det alltid er noe som kan gjøres.

Prøv Gjeldsordningskalkulatoren

- Når folk først tar kontakt med Fri rettshjelp eller oss, får de vite at ting kanskje ikke er så håpløse som de trodde. Også kemneren, namsmennene og Statens Innkrevingssentral, som folk med gjeldsproblemer nok ofte kommer i kontakt med, gir gode råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer