12 tips som gir deg energien tilbake

Sliter du med å holde øynene oppe? Her er 12 grunner til at du blir trøtt – og like mange tips som holder deg våken.

Publisert
Sist oppdatert

Har du mest lyst til å dra hjem og sove? Glir øynene igjen hver gang du prøver å jobbe? Tretthet er ikke bare irriterende, det er kroppens rop om hjelp. Hvis du ikke lytter til kroppens signaler vil du bli syk.

1. Bare jobbing, ikke noe gøyRutiner kan bli kjedsommelig. Og kroppen registrerer kjedsomhet med trøtthet.

Hva kan du gjøre?Lag litt moro gjennom dagen. Les morsomme e-poster, se gjennom magasiner og ring en venn. Du kan også dagdrømme, spille et spill eller høre på musikk. I stedet for å gjøre arbeidet dårligere gjør minipauser rutinene litt morsommere så du blir mer effektiv.

2. Lite solHvis det ikke er nok naturlig lys i rommet går kroppen inn i sovemodus.

Hva kan du gjøre?Ta deg en kort tur ut minst en gang om dagen eller når du er mest trøtt. Sterks lys har koffeineffekt som gjør deg mer oppmerksom. Gå ut selv om det er overskyet. Du får likevel mer sollys enn når du er på kontoret. Dersom du ikke har mulighet til å gå ut kan du bruke noen minutter i et rom med mange vinduer.

3. Svakt åndedrettNår du puster svakt - noe du gjør det meste av tiden - får du ikke i deg nok oksygen. For lite oksygen i blodet gjør deg trøtt. I tillegg går hjerteslagene og blodtrykket opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer