120% dyrere å være sunn

Vår pristest viser at det er ekstremt dyrt å leve økologisk. Synd, ville noen nok mene. For ny dansk og italiensk undersøkelse viser nemlig at rotter blir bedre rotter når de spiser økologisk mat.

Publisert
Sist oppdatert

Foreløpig er konklusjonen (kanskje) følgende: Spiser du økologisk mat, fremfor vanlig mat, får du et bedre immunforsvar, du blir slank og sover bedre. Haken er at du også blir fattig - i alle fall hvis du må kjøpe maten her i landet.

122 prosent dyrere

Pristesten vår viser at du i verste fall betaler 122 prosent mer for de økologiske produktene enn for helt vanlige tilsvarende produkter.

Handlekurven bestående av 27 produkter koster nemlig hele 799 kroner hvis man handler hos supermarkedet Helios (som bare har økologiske produkter). Hadde man fylt handlekurven med sammenlignbare varer i Prix (ikke økologiske), ville den samlede prisen blitt 360 kroner. Den økologiske handlekurven hos Prix koster 633 kroner og er dermed 76 prosent dyrere enn den vanlige handlekurven på Prix.

Blant enkeltvarer er forskjellene selvsagt enda mer markante. For eksempel koster en økologisk kinakål 49,90 kroner på Prix. Synes du det er greit med den ikke-økologiske, er prisen bare 16,90 kroner. Og kjøper du sitroner hos Helios, er økoprisen 69,90 kroner per kilo mot 19,90 kroner per kilo for den ikke-økologiske sorten hos Prix.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer