Søknad og CV

13 jobbsøker-tabber

Det er mange feiltrinn du kan ta i jobbsøkingsprosessen, ifølge rekrutteringsekspert.

SJEKKER SOME: - Vi sjekker alltid kandidatenes ulike profiler på sosiale medier. Da kan det komme fram ting som setter kandidaten i et uheldig lys, sier rekrutteringsekspert Trygve Flood. Les mer under punkt 11. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
SJEKKER SOME: - Vi sjekker alltid kandidatenes ulike profiler på sosiale medier. Da kan det komme fram ting som setter kandidaten i et uheldig lys, sier rekrutteringsekspert Trygve Flood. Les mer under punkt 11. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prosjektutvikler Trygve Flood i Adecco har 13 års erfaring i rekrutteringsbransjen, og nå deler han 13 jobbsøker-tabber han har sett opp gjennom årene. De er omtalt i tre blogginnlegg.

Det er ofte enkle tabber som går igjen i jobbsøkingsprosesser, som det er lett å tro er en selvfølge. Men én ting har Flood lært, nemlig at det som er en selvfølge for ham, ikke nødvendigvis er det for andre.

1. Du sender kun CV, ikke søknad

Vi vil vite hvorfor du ønsker denne jobben, blant annet hva som er din motivasjon, og hvorfor vi skal velge deg, skriver Flood.

Dette er ting som vanligvis ikke fremkommer i en CV, som er viktig for oss når vi skal vurdere deg inn på intervju eller ikke.

2. Vedlegg i feil format, eller ingen vedlegg i det hele tatt

Flood mottar ofte søknader per e-post hvor søkeren enten har glemt å legge ved vedleggene, eller legger dem ved i et format som er umulig eller problematisk å åpne.

Resultat? Sannsynligvis kommer ikke kandidaten videre i prosessen hvis det er mange søkere til stillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer