13 veier til et bedre liv

Her er rådene som dokumentert øker livskvaliteten. Skriv din egen minnetale, er et av rådene.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er tidsklemma, hundre baller i luften og ”jeg skulle bare ha..” kjente uttrykk for deg? Da kan det hende at den britiske professoren Richard Wiseman har noe klokt å komme med, som du kan dra nytte av. For han har skrevet boken ”Think a Little. Change a Lot”, der han kommer med viktige råd for hvordan vi kan leve mer effektivt.

Og dette er leveregler med vitenskapelige resultater, ifølge det danske magasinet Fri.dk.

Her er rådene som vil gi deg et bedre liv:

1. Skriv dagbok

Ikke snakk om alle problemene dine, skriv dem heller ned. Personer som bruker et par minutter på å strukturere tankene sine, opplever en markant forbedring av sitt egen syn på kropp og tanker – det kan også hjelpe deg å gå ned i vekt.

Eller betror du deg til fremmede på nettet?

2. Kjøp opplevelser, ikke ting

Forskning viser at man i lengden vil få det bedre ved å bruke penger på en ferie, konsert eller et måltid med gode venner, istedenfor å trøsteshoppe.

Er du shopoholiker? Test her!

3. Sett deg selv i midten

Vil du gjøre et godt inntrykk og gjøre deg selv mer synlig i et møte eller under en sammenkomst? Da burde du sette deg mot midten av bordet.

Ifølge vitenskapen har mennesker en tendens til å tenke at viktige personer sitter i sentrum.

4. Be om en tjeneste

Ja, det er lov – og du trenger ikke ha dårlig samvittighet. For så lenge det er snakk om en nokså liten tjeneste, som å låne en bok av noen, har forskning vist at det å be noen gjøre noe for en, får folk til å like en bedre.

Lån bikkja til naboen. Den kan slanke deg!

5. Begå feil

De fleste liker ikke perfeksjonisme. Så en litt ”uperfekt” oppførsel eller samtale vil neppe skremme noen. Tvert imot kan det få folk til å synes at du har et vinnende vesen og at du er mer menneskelig.

Men vær forsiktig, og ikke ta helt av. For gjør du for mange ”feil” vil folk tro du er helt gal!

6. Sladring er lov

..men den må være positiv! Forskning viser nemlig at når vi snakker om andre mennesker har lytteren en tendens til å sammenligne deg med de karakteristikkene du bruker.

Det vil si: Slenger du alltid dritt om noen, vil det sette deg i et dårlig lys.

Lær deg å si ifra. Det blir du modigere av

7. Spis ute

Vitenskapen har vist at mennesker har en naturlig sympati for andre mennesker, ting og uttalelser når dette introduseres under et måltid.

God mat gjør folk glade, og da er det lettere å få dem til å gjøre det du vil ha dem til å gjøre.

Men ikke gjør dette på en date
Pass på: Tallerkenstørrelsen har økt med årene

8. Lag planer

Man står ikke plutselig på toppen av et fjell. Det kreves faktisk litt planlegging for å komme seg dit. Ifølge ekspertene er det seks ting som må til for å gjøre en plan til en suksess:

Skriv ned planen, fortell vennene dine om den, lag en kjøreplan, del den opp i oppnåelige elementer, belønn deg selv hver gang du fullfører et trinn og bruk tid på å tenke på alt det positive ved å oppnå målet ditt.

Skaff deg et mål i livet. Da vil du leve lenger

9. Skriv en hyllest til deg selv

Skriv et notat om hva du ønsker skal bli sagt om deg i begravelsen din. Det høres kanskje litt sprøtt ut, men det vil gi deg en pekepinn på hva du ønsker og drømmer om å oppnå her i livet. Og det vil motivere deg til å gå etter målene dine.

Her kan du planlegge din egen begravelse

10. Sett opp et speil på kjøkkenet

For mange dreier mye av livet seg om å slanke seg og spise sunt. Forskning viser at de som ser på seg selv rett før de skal spise, har en tendens til å spise mindre.

Et speil på kjøkkenet vil gjøre deg mer oppmerksom på din egen kropp og ditt inntak av kalorier.

Eller spis naken og gå ned i vekt

11. Spis raskt, så langsomt

En rekke bøker og eksperter oppfordrer oss til å spise langsomt, sånn at vi kan kjenne etter når vi er mette. Men eksperter har også påvist en større metthetsfølelse og et større vekttap hos personer som spiser i normalt tempo i begynnelsen av et måltid, og deretter skrur ned tempoet.

Her er noen slanketips du kan leve med

12. Kjøp en plante

En studie har vist at planter på et kontor kan gjøre medarbeidere mer kreative og gir dem flere ideer.

13. Ja!

Sist, men ikke minst, si ja! Vi har en tendens til å fortrenge det vi ikke får gjort. Vær heller din egen ”Yes Man” – som Wiseman kaller det, og vær åpen for andre muligheter. Bruk tiden istedenfor å haste videre, ta deg tid til en ferie osv.

I boken kommer det også fram at for å få et tilfredsstillende liv, er det viktig å finne en partner, å unngå stress, prøve noe nytt, være en god forelder og kjenne seg selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer