143 norske nettbutikker testet

Se hvilke norske nettbutikker som gir deg best informasjon.

Husk å sette deg inn i returrettigheter, fraktkostnader og liknende før du velger nettbutikk. Foto: PantherMedia
Husk å sette deg inn i returrettigheter, fraktkostnader og liknende før du velger nettbutikk. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Handler du mye på nett, er det viktig å vite at nettbutikkene gir deg det du har krav på, og informerer deg om dine rettigheter.

For det er det ikke alle nettbutikker som gjør, viser Forbrukerrådets undersøkelse av 143 norske nettbutikker.

– Vi ser at mange av butikkene faktisk bryter loven. Andre gir ufullstendige opplysninger, som kan gjøre det vanskelig for forbrukerne å orientere seg om hva de har rett til, sier regiondirektør Jo Inge Bjørntvedt i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Dette har de undersøkt

For å undersøke de 143 nettbutikkene nærmere, har Forbrukerrådet stilt dem 10 kontrollspørsmål om rettigheter og krav. Omkring 20 prosent av butikkene hadde feil svar på flere enn halvparten av kontrollspørsmålene. Én nettbutikk, nærmere bestemt Via Victoria, fikk anmerkninger på samtlige kontrollspørsmål.

Bransjemessig var det nettbutikker som selger sko og barneutstyr, som fikk dårligst resultater i undersøkelsen.

Jevnt over gjør butikkene det relativt bra på kontaktinformasjon, men er tilbakeholdne med å fortelle om forbrukernes rettigheter. Blant annet har man som netthandler en angrefrist på 14 dager, noe man ikke har ved kjøp i en fysisk butikk. I tillegg gir enkelte nettbutikker ekstra lang angrerett på eget initiativ. – Det som mangler av rettighetsinformasjon, går gjerne på hva du gjør hvis det er noe galt med det du har kjøpt, eller du rett og slett angrer deg, påpeker Bjørntvedt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer