1.449 trygdemisbrukere

Disse skal ha fått til sammen 182 millioner kroner urettmessig.

Publisert
Sist oppdatert

NAV melder at det i 2007 var en kraftig økning i antall anmeldelser av personer på sykepenger, uførepensjon, rehabilitering og attføring. Det var 35 prosent flere anmeldelser av misbruk i forhold til 2006.

Til sammen er 469 personer anmeldt for misbruk av 85 millioner kroner på disse fire stønadsområdene.

- De fleste sakene gjelder personer som mottar stønad de ikke har krav på fordi de er i arbeid. I disse sakene kan anmeldte beløp bli særlig store fordi det dreier seg om stønader som skal dekke tap av inntekt på grunn av helseproblemer, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Det ble i 2007 også svindlet dagpenger for 67 millioner kroner. Rundt 40 millioner kroner er svindlet via andre trygdeordninger så som stønader til enslig forsørger, oppgir Nav.

Bevisst svindel

Han understreker at personer som går på stønad gjerne må jobbe, men at det må meldes inn til NAV slik at det ikke utbetales stønad urettmessig. Disse sakene dreier seg for eksempel om personer som har 100 prosent uførepensjon, men som likevel jobber fullt.

- Vi får ofte tips om slike forhold, og anmelder saker der våre undersøkelser gir grunnlag for å tro at det er bevisst svindel. Når det i tillegg dreier seg om svart arbeid, er det særlig alvorlig, sier Saglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer