16 spørsmål til barnet ditt

Hvis du stiller de riktige spørsmålene og lytter ordentlig til barnet ditt vil du få svar som styrker båndene mellom dere, samtidig styrker du barnets selvtillit.

Publisert
Sist oppdatert

Det mener Tomas Enhager, som jobber med personlig utvikling og har en familie med seks barn. Han satt seg ned og formulerte en rekke spørsmål til barna sine, som han har samlet i boken ”Barnens frågor - en levande barnbok”.

- Om man ikke spør og lytter til barna sine mister man veldig mye. Delvis er det ting man kan hjelpe barna med, og delvis er det herlige funderinger, sier han til den svenske avisen Aftonbladet.

Barna våre har mye mer i seg enn vi voksne forstår, men du trenger verken være psykolog eller ekspert for å få bedre kontakt med dem.

Enhager forteller at barn blir født med evnen til å kommunisere, ta kontakt og gi av seg selv til andre. Selvtilliten deres styrkes når de deler sine tanker og idéer.

Spørsmålene kan for eksempel avdekke redsler som en voksen kan forklare. Når barna forstår grunnen til redselen og ikke er redde lenger, forstår de at følelser er mulige å påvirke. Man kan også få vite om tanker vi voksne ikke ante at barnet har.

- Det er fantastisk at det finnes så store tanker i så små kropper, sier Enhager til den svenske avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer